Logo Drop-pit Logo VDB Technics
Werking

Werking

Drop-pit van maatwerk tot module

x sluiten
  • 01 Oprapen

  • 02 Docking en dropping

  • 03 Wassen

  • 04 Transporteren

  • 05 Dispenser


Oprapen

Oprapen

Het geautomatiseerde ballenbeheersysteem is verantwoordelijk voor het wassen en het transporteren van de golfballen naar de dispenser. Het werkt samen met de ballpicker robot die de golfballen op de driving range opraapt en verzamelt.

Meer Informatie
Call to action image Ballpicker verzamelt alle golfballen
Docking en dropping

Docking en dropping

Als de verzamelbak van de robot vol is, keert hij terug naar zijn dropzone en laat hij de ballen via het rooster in de Drop-pit vallen. Deze roestvrijstalen bak met rooster wordt in de grond geplaatst op de plaats die we samen met de klant bepalen en is waar de ballpicker de golfballen in laat vallen.

Meer Informatie
Call to action image Docking en dropping
Wassen

Wassen

Vervolgens rollen de golfballen in de ballenwasser die de ballen ontdoet van modder en gras. Daarna gaat de ballenwasser in werking en komen de balletjes in het transportgootje waar ze ook geteld worden.

Meer Informatie
Call to action image Wassen
Transporteren

Transporteren

De balletjes worden via een vacuümsysteem (6) getransporteerd door een luchtsysteem dat tot 300 balletjes per keer kan verwerken. De PE-buis (5), die VDB Technics speciaal op maat laat maken, heeft een exacte wanddikte en structuur om zo min mogelijk weerstand te bieden aan de ballenstroom. Ze vormt de ideale afweging tussen diameter en luchtstroom. De trilmotor en het kalibratiesysteem vermijden dat er vreemde voorwerpen, zoals kleine appeltjes, de transportbuis zouden kunnen verstoppen.

Meer Informatie
Call to action image Transport
Dispenser

Dispenser

De getransporteerde en gewassen balletjes vallen nu in de dispenser en zijn nu klaar voor gebruik.

Meer Informatie
Call to action image Dispenser

Hoe werkt de “Drop-pit”, het ball management system van VDB Technics?

Het geautomatiseerde ballenbeheersysteem is verantwoordelijk voor het wassen en het transporteren van de golfballen naar de dispenser. Het werkt samen met de robot ballpicker die de golfballen op de driving range verzamelt. Als de robot vol is, keert hij terug naar zijn dropzone en laat hij de ballen via het rooster in de Drop-pit vallen.

Dit proces, zoals hierboven omschreven, verloopt volledig automatisch, vanaf het moment dat de golfballen worden verzameld tot het moment dat ze terug naar de “dropbox”, het verzamel- en lospunt van de gewassen ballen worden getransporteerd.

Het ontwerp en de verdere evolutie van het Drop-pit systeem is volledig ontwikkeld door Yves van Den Bosch, Zaakvoerder van VDB Technics en dus 100% van Belgische makelij.  Iets waar we bijzonder fier op zijn.

Overleg en installatie: Hoe gaan wij te werk?

Bij VDB Technics kunnen klanten rekenen op een zeer persoonlijke aanpak. Of het nu gaat om een robotmaaierinstallatie voor uw groenstrook of een ball management system voor uw driving range. Hier volgt een kort overzicht van wat u van ons kunt verwachten als u kiest voor ons aanbod aan robottechnologie.

Stap1: Gratis veldonderzoek

Tijdens het eerste gesprek, meestal per telefoon, proberen we een beeld te krijgen van de huidige situatie. Dit wordt meestal gedaan met behulp van software voor satellietkaarten en video. Ook de grootte en complexiteit van het gebied of driving range, bepaling van obstakel of hindernissen zoals steile hellingen, vlaggen, boomwortels,...) komt aan bod. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt om het terrein of driving range te leren kennen. 

Aan de hand van het onderzoek, maken wij een voorstel en offerte.

Stap2: Installatie

Zodra het voorstel is aanvaard, begint het installatieproces.

Rijterreinen – Een technieker van VDB Technics of onze partner voert een terreinverkenning uit. Wij onderzoeken het terrein en bepalen de beste plaats voor de perimeterdraad, de laadstations, de dropzone voor ballen, enz. Daarbij wordt vooral rekening gehouden met te vermijden obstakels en hellingen. 

Installeren van de robots - Een grensdraad wordt ingegraven met behulp van een kabellegmachine, rond de omtrek van de te maaien ruimte. Voor elke benodigde robot wordt een laadstation geïnstalleerd. Bovendien worden op de driving ranges ook het ball management system geïnstalleerd en aangesloten.

Stap 3: Robots nemen de controle over

Nu het advies-en installatieproces voltooid is, is het robot - en Drop-pit systeem klaar om de alledaagse onderhoudstaken te automatiseren.  Voor uw gemoedsrust bieden we bovendien onze volledige ondersteuning en service, zoals een jaarlijks winteronderhoud.  Wij halen de robot op, voeren een volledige diagnostische controle en software update uit, geven hem een grondige schoonmaak- en onderhoudsbeurt, voorzien hem van nieuwe mesjes en brengen hem netjes weer terug.... zo goed als nieuw!

Call to action image

Moderniseer je golf court

Overtuigd van de voordelen?

Contacteer ons dan vrijblijvend voor een offerte op maat.

Offerte aanvragen