Logo Drop-pit Logo VDB Technics
Over ons

Over ons

1999

In 1999 start huidig zaakvoerder, Yves Van den Bosch, als freelance elektro-mekanieker. Hij staat in voor het onderhoud en herstelling van diverse productielijnen en machines in bedrijven en golfterreinen. Daar ervaart hij de nood aan goede technische vaklui.

2004

In 2004 start hij zijn vennootschap en samen met 1 werknemer groeien ze verder in zowel de industrie als in de golfwereld.

2010

Door de gestage groei in de golfsector breidt hij in 2010 uit en verhuist naar de huidige locatie in Genk aan de Hengelhoefstraat waar hij nu ook machines verkoopt voor de golf en andere sportvelden.

2012

In 2012 start hij de succesvolle samenwerking met Belrobotics / Yamabiko. Als dealer is hij nu ook verantwoordelijk voor het onderhoud en herstellen van maairobots, en later ook voor de ballpickers in België.

Het kantelmoment kwam even later. Waarom geen totaal balbeheersysteem op de markt brengen?
En zo ontstond de DROP-PIT! Een systeem dat de golfballetjes niet alleen opraapt, maar ook deponeert in een “Drop pit”, reinigt en terug transporteert naar de dispenser. En dit volledig op maat van de klant.

Met de technische en mechanische kennis en knowhow die hij en zijn technisch team in de jaren vergaarden, brachten ze eerst een Ball Management System op de markt dat de balletjes transporteerde met water. Maar door de beperking van afstand naar de dispenser, werd al gauw overgestapt naar de Drop-pit met vacuüm transportsysteem met eigen ontworpen buis, om de afstand tot 120m te overbruggen tussen de Drop-pit en de dispenser. Wat toch uniek is in de golfwereld.

2018

In 2018 werd de eerste Drop-pit buiten de Belgische grenzen geïnstalleerd.

2020

Ook de toekomst is verzekerd. Net zoals Yves de passie voor mechaniek erfde van zijn vader, zo heeft ook Mathias de genen meegekregen. In 2020 stapt hij als pas afgestudeerde in de voetsporen van zijn vader.

De Drop-pit is van A-Z ontworpen en geproduceerd door VDB Technics. Dus puur Belgisch vakmanschap met een lage ecologische voetafdruk en bijna 100% recycleerbaar!

Het ondertussen 8-man sterke VDB Technics team staat eveneens garant voor een optimale service, onderhoud en dienst na verkoop.